Pagina principala

English

Suspendarea și anularea certificatului

Motive pentru suspendarea certificatului

 

Sistemul de management certificat poate fi suspendat la audit ca urmare a acestor fapte:

 • Rezultatul supravegherii / nota scurtă a auditului de supraveghere
 • Nu s-au eliminat neconformitățile grave în termenul convenit (maxim 60 de zile) descoperite în timpul supravegherii / nota scurta a auditului de supraveghere
 • Nepermisiunea desfășurării  auditului de supraveghere în termenul menționat în contractul de certificare
 • Nepermisiunea desfășurării auditului de supraveghere
 • Întreruperea acordării informațiilor - comunicarea modificărilor care influențează, în esență, funcționarea sistemului de management
 • Folosirea greșită a certificatelor QSCert sau a mărcilor de certificare
 • Nerealizarea niciunei obligații față de organismul de certificare - nici măcar în termen de 30 de zile de la îndeplinirea termenului

 

Procedura de suspendare a certificatelor

  Administratorul Organismului de certificare trebuie să decidă cu privire la suspendarea certificatului, prin emiterea unei decizii privind suspendarea certificatului în care se specifică cerințele pentru reînnoirea certificatului. Această decizie este transmisă organizației auditate, iar aceste informații sunt publicate pe pagina de web QSCert. Organizația nu mai are dreptul de a utiliza certificatul QSCert și marca de certificare, nici pentru a se referi la certificare în timpul suspendării certificatului.

  Termenul maxim pentru suspendarea certificatului este de 60 de zile. Dacă motivul pentru suspendarea certificatului continuă și după expirarea termenului menționat, Organismul de Certificare este obligat să se anuleze definitiv certificatul. 

   

  Procedura de reînnoire a certificatului suspendat

   

  În cazul în care cerințele specificate în decizia privind suspendarea certificatului au fost îndeplinite în timpul stabilit, administratorul organismului de Certificare va emite o decizie privind reînnoirea certificatului . Această decizie este transmisă organizației auditate și acest fapt este publicat pe pagina de web QSCert.

   

  Motive pentru anularea certificatului

   

  Certificatul sistemului de management poate fi anulat în urmatoarele cazuri:

   

  • Motivul privind suspendarea certificatului nu a fost eliminat în timp de 60 zile
  • Precizarea că organizația auditată utiliza certificatul în timpul suspendarii
  • Clientul este în situaâie de faliment sau procedură de faliment a fost respinsă sau oprită din cauza lipsei de active sau cererea de faliment nu a fost depusă și activele sunt insuficiente pentru plata cheltuielilor preliminare ale administratorului.
  • La cererea organizației auditate

   

  Procedura pentru anularea certificatului

   În urma deciziilor confirmate, administratorul organismul de certificare va emite decizia privind retragerea certificatului. Această decizie este transmisa organizației auditate și acest fapt este publicat pe pagina web QSCert.