Pagina principala

English

ISO 50001

Proprietarii și administratorii organizațiilor de toate tipurile și dimensiunile se gandesc să reducă costurile activităților lor. O proporție semnificativă a costurilor o reprezintă costul energiei (consum de energie termică, energie electrică, combustibil).

 

Sistemul de management al energiei (AGEA) este un instrument eficient pentru toate tipurile de organizații și constă în gestionarea eficace și schimbarea situației privind consumul de energie. Prin implementarea acestui sistem, managementul energiei devine o parte integrală a structurilor organizatorice. Implementarea și certificarea sistemului de management al energie aduce avantaje în mai multe domenii:

 

Avantajele economice:

  •  îmbunătățirea eficienței energetice
  •  reducerea intensității energetice a proceselor
  • creșterea competitivității

 

Avantaje pentru managementul organizației:

  • instrument pentru obținerea datelor necesare pentru planificarea și stabilirea obiectivelor
  • creșterea eticii organizației în ceea ce privește consumul de energie

 

La nivel international, un standard esențial pentru introducerea de AGEA și certificarea acestuia este ISO 50001 - sistemul de management al energiei. Cerințe cu ghid de utilizare.

Standardul este un instrument puternic pentru gestionarea eficientă a consumului de energie, inclusiv cerințele esențiale pe care trebuie să le îndeplinească o organizație pentru a obține un certificat de la autoritatea de certificare. Organizația certificată este eligibilă pentru utilizarea mărcii de certificare.

                              ISO

 

         EXEMPLE: Certificat ISO 50001                   Siglă certificat ISO 50001                  

 

Dacă sunteți interesați în certificare, vă rugăm apăsați aici.